Rolstoelauto’s van Freedom Auto Aanpassingen

Een auto met ruimte binnenhoogte!

​Wanneer u op zoek bent naar een rolstoelauto, dient u uw keuze goed te overwegen. Immers gaat u, of een naaste, de komende jaren met regelmaat gebruik maken van deze rolstoelauto.

Freedom Auto Aanpassingen vindt het belangrijk dat men, bij aanschaf van een rolstoelauto, alle belangrijke aspecten overweegt van deze belangrijke keuze. En omdat het geen alledaagse beslissing is, heeft u deze aspecten waarschijnlijk niet direct paraat.

Daarom komt Freedom Auto Aanpassingen graag bij langs om u te adviseren over de rolstoelauto die het meest geschikt is bij uw situatie.  Dit houdt in dat wij graag, zonder enige verplichting, naar u toe komen om u te adviseren over een rolstoelauto, ook als u in België woont.

Freedom Auto Aanpassingen kan u een compleet advies op maat geven op het gebied van de voor u ideale rolstoelauto. Met dit adviserend gesprek houden wij onder andere rekening met de volgende zaken:

  1. De auto-indeling: Afhankelijk van uw gezinssamenstelling kunt ervoor kiezen wat de positie van de persoon in de rolstoel is. In de meeste gevallen wordt de rolstoel achter in de auto geplaatst, maar het is ook mogelijk om de persoon in de rolstoel achter het stuur of als bijrijder plaats te laten nemen.
  2. Rolstoelgebondenheid: Niet iedereen is rolstoelgebonden. Wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van een scootmobiel, kunt u ervoor kiezen om zelf voor in plaats te nemen.
  3. Het gemak van inrijden: Vaak worden termen als binnenhoogte en inrijhoogte door elkaar gebruikt. Wanneer u in een hoge rolstoel zit, of gewoon lang bent, is het niet altijd even prettig om in de auto te komen, bijvoorbeeld omdat u moet bukken bij het inrijden. Freedom Motors heeft, met haar Freedom Van, een uniek inrijhoogte van 158cm, die voor vrijwel iedereen geschikt is. Een ander aspect van het inrijden waar u bij aanschaf bij stil moet staan is het gemak waarmee u de oprijplaat kunt gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een systeem waarbij u volledig zelfstandig de auto met uw rolstoel kunt betreden.
  4. Binnenhoogte: De tijd van de ‘Pausmobiel’ is al lang voor bij. Bij een rolstoelauto staat de persoon in de rolstoel centraal, maar dit wil niet zeggen dat deze persoon opvallend hoog in de auto hoeft te zitten. Door middel van de bodemverlaging van Freedom Motors zit de persoon in de rolstoel even hoog in de auto als de andere passagiers. Dit betekent niet alleen dat de rolstoelauto er van buiten hetzelfde uit ziet als iedere andere auto, maar het betekent ook dat de persoon in de rolstoel even goed naar buiten kan kijken als de andere passagiers.
  5. Groeispurt: Wanneer u een rolstoelgebonden kind heeft, dient u rekening te houden met het feit dat uw kind de komende jaren flink gaat groeien. Als u hier op voorhand op anticipeert, kunt u jarenlang dezelfde rolstoelauto gebruiken en blijft het gebruiksgemak voor uw kind gewaarborgd.

Dit zijn slechts enkele aspecten waar onze adviseurs rekening mee houden wanneer zij bij u langs komen. Vraag dus, zonder enige verplichting, vandaag nog een gesprek aan en onze adviseur komt graag bij langs.